ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Σταυρούλα Θωμοπούλου είναι Ειδική Νευρολόγος με επιπλέον ειδίκευση στη Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής Συμπεριφορικής κατεύθυνσης στη Γερμανία.

  • Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Το 2004 μετά από 6ετή φοίτηση ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό “λίαν καλώς”. Στη συνέχεια άσκησε την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Σητείας.

 

  • Το 2007 μετέβη στη Γερμανία, όπου εργάστηκε αρχικά για έναν χρόνο σε κλινική παθολογίας στη Βαυαρία.

 

  • Το 2008 πραγματοποίησε το πρώτο έτος ειδίκευσης στη Νευρολογία σε νοσοκομείο της δυτικής Γερμανίας και τα επόμενα 4 χρόνια συνέχισε την εκπαίδευση στο γενικό νοσοκομείο του Ντόρτμουντ (διευθυντής τμήματος Professor Schwarz) , που αποτελεί ακαδημαϊκό νοσοκομείο του πανεπιστημιακού  νοσοκομείου του Μίνστερ. Πέραν της βασικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο (ηλεκτρομυογραφία, νευρογραφία) ασθενών, καθώς και την φροντίδα ασθενών μετά από εγκεφαλικό (παρακολούθηση στη μονάδα εγκεφαλικών, διαγνωστικό έλεγχο, υπέρηχο καρωτίδων). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου και του απαιτούμενου ενός χρόνου ψυχιατρικής, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας Νευρολογίας τον Απρίλιο του 2014.

 

  • Κατόπιν εργάστηκε σαν ειδικευμένη Νευρολόγος για ενάμισι χρόνο σε κλινική της δυτικής Γερμανίας (Unna) με αναγνωρισμένο κέντρο επιληψίας, όπου είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρία στον τομέα αυτό με τη λήψη στο τέλος του ειδικού πιστοποιητικού γνώσεων εγκεφαλογραφήματος. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή του Μπόχουμ και του Ντίσελντορφ.

 

  • Η εμπειρία της αυτή, την οδήγησε το 2017 στην απόφαση συνέχισης της εκπαίδευσης σε νοσοκομείο της δυτικής Γερμανίας (Hagen) στον τομέα της ψυχιατρικής. Πέραν της ειδίκευσης σε κλινικά περιστατικά (κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, ψυχωσικά σύνδρομα, ψυχοσωματικά συμπτώματα), ακολούθησε παράλληλα διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα γνωσιακής-συμπεριφορικής κατεύθυνσης. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης έλαβε τον Ιούλη του 2019 τον τίτλο της ψυχιατρικής ειδικότητας.

 

  • Η Σταυρούλα Θωμοπούλου είναι μέλος τόσο της Ελληνικής όσο και της Γερμανικής Νευρολογικής Εταιρείας. Ανήκει επίσης στον Ελληνικό και Γερμανικό Σύλλογο Κλινικής Νευροφυσιολογίας. Επιπλέον, είναι μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας. Επίσης συμμετέχει σε πολυάριθμα συνέδρια τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

 

  • Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου.